Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Fysiske Rammer

Vi kan hoppe, løbe, cykle, danse, klatre, sidde mussestille, grave et kæmpe hul og meget mere på legepladsen

Størrelsen giver os mange muligheder. Vi kan både lave store aktiviteter, hvor alle er med, men der er også plads til at små børnegrupper kan finde steder hvor der kan leges ugeneret. Volden om vores bålplads giver børnene mulighed for at klatre og bruge kræfter, og giver et godt sted gemme sig og løbe. Cykelbanen på vores legeplads er lang. Dette giver børnene mulighed for at få pulsen op, og øve sig uden at skulle køre den samme cirkel igen og igen. 

Højbede med blomster og grønsager passes sammen med børnene, og høsten bruges i den daglige madlavning. Vi oplever, at dette er med til at motivere børnene til at smage på mange ting. Vi undersøger naturen på vores legeplads, for at blive kloge på hvad vi finder. Vi finder mange krible-krabledyr, og undersøger, hvad det er. 100 juletræer fik vi af familier og borgere fra Nibe. Dem brugte vi til at lave huler, balancebaner, klatrestativ, hestefolde, og en masse ase-maseaktivitet. Det vil vi gentage.

Nærområdet lægger op til spændende ture

Rideskolen ligger lige på den anden side af vejen, og der er vi ofte på besøg. Her ser vi heste, kattekillinger, og de mange svaler der har reder under taget. Børneskoven ligger lige ved siden af vores børnehave, så vi skal ikke langt for at være helt omgivet af træer. Vi bruger skoven til gåture, til at samle brænde og til skovture. 

Nibe Boldklubs fodboldbaner ligger også tæt ved vores børnehus, og giver os store græsarealer at løbe, spille og lege på. Legepladser er der mange af tæt på børnehuset. Det er spændende og udfordrende at prøve nye legepladser. Huul Mølle er et sted hvor vi også tager hen. Der er vand og skov, så det er et godt sted at undersøge naturen og lede efter dyr. Fjorden er også en mulighed, når vi vil gå lidt længere. Nibe By bruges også af og til. Når vi skal langt væk, har vi 2 ladcykler til de mindste. 

Et stort hus giver mulighed for leg i små og store grupper

De mange små rum giver mulighed for at børnene kan deles op i aktiviteter, og finde gode steder at lege og danne relationer. Alrummet giver os et sted at være samlet, og et sted hvor der er plads til bevægelse indenfor. Her holder vi blandt andet fredagssamling og fastelavn. Muligheden, det giver os at have store og små rum, gør at vi kan se de enkelte børns behov på en helt særlig måde. Man kan altid finde et sted, der passer til aktiviteterne Børn må være i hele huset. Vi mener at vi bedst kan udnytte mulighederne hvis vi bruger hele huset. Det betyder at mødelokale, kontor og pausestue også bruges sammen med børn når det giver mening

Puderum giver plads til udfordring og udvikling

Puderummet ligger i vuggestuen og det giver mulighed for at udvikle motoriske færdigheder og for at have et sted, hvor der gerne må være fart på.

Aktiviteter sættes ofte i gang i puderummet, hvor børnene udfordres på deres grovmotorik og sociale kompetencer. Der er også plads til den frie leg og tumlen, hvor børnene med guidning fra voksne får læring.

Puderummet bruges også gerne af børnehavebørnene, når vuggestuen ikke bruger det.  I børnehaven laves der motorikbane i alrummet eller udenfor.

Det dynamiske hus kan tilpasse til aktiviteterne og børnenes behov

Dynamik er vigtigt for os. Derfor ser vi på børnegruppens behov, og ændrer rummenes funktion så der sikres støtte af udvikling og læring.

Under projekter kan et rum have en anden funktion end det normalt. Vi har for eksempel haft er klippe/tegnerum, hvor børnene selv kunne gå i gang, fordi der var stor efterspørgsel. Alrummet tilpasses børnenes behov, ved at dele det med skillevægge, her kan laves små rum, eller rummet kan opdeles. Samtidig har vi mulighed for at rykke borde og rumdelere til siden og have det store rum hvor alle kan være. Uderummet tages også i brug alt efter hvad vi vil arbejde med, og hvad der er behov for